Update Jayme November

Jayme is ondertussen alweer een week terug in Nederland en is al helemaal gewend aan zijn eigen huis. De afgelopen week stond in het teken van uitpakken en uitzoeken. Ook stonden er al meerdere afspraken met specialisten op de planning en kwam er gezellig bezoek (op afstand) langs.

Op maandag werd Jayme in het ziekenhuis in Delft verwacht voor een röntgenfoto van de heupen. Daarna moest er bloed worden geprikt om de leverwaardes te controleren. Gelukkig kan dit door middel van een vingerprik en was het daardoor zo geregeld. Jayme kreeg een ontzettend leuke knuffel van de verpleger mee, die door vrijwilligers is gebreid.

Jayme is thuis alweer begonnen met zijn dagelijkse oefeningen. Hij oefent op het kleed met op zijn buik liggen, rollen en zijn beentjes optrekken. Ook zit hij elke dag in zijn speciale stoel, in plaats van de kinderwagen die hij in Budapest ook als stoel gebruikte. Helaas heeft Jayme thuis niet zo’n groot bad als in Budapest, maar papa en mama zijn hard naar een oplossing aan het zoeken. Juist het oefenen in water is heel belangrijk voor Jayme, omdat hij dan makkelijker kan bewegen.

Vandaag had Jayme een afspraak in het revalidatiecentrum in Delft om te kijken welke ortheses (spalkjes) voor hem geschikt zijn. Jayme heeft door de SMA gebogen armpjes en beentjes en de ortheses helpen hem om deze in de juiste positie te krijgen. Volgende week zal hij gegipst worden om de malletjes te maken en naar verwachting zijn de ortheses eind december klaar voor gebruik.

De komende weken staan er nog verschillende (video)afspraken gepland in Delft, onder andere bij de kinderarts en in het revalidatiecentrum. Ook zal er over twee weken weer bloed werden afgenomen om de leverwaardes te controleren. De volgende update over Jayme zal in december geplaatst worden, waarna we jullie maandelijks op de hoogte houden van zijn ontwikkelingen.

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top