Jayme is terug in Nederland

Afgelopen week was Jayme’s laatste week in Hongarije. Het was nog steeds heerlijk herfstweer dus namen papa en mama hem elke dag mee om te wandelen in het bos. Thuis waren ze vooral druk om alles in te pakken voor de terugreis naar Nederland.

Op dinsdag moest Jayme nog één keer naar het ziekenhuis, maar nu moesten er ook vervelende dingen bij papa en mama gebeuren. Er werden namelijk covid testen afgenomen, die noodzakelijk zijn voor het vertrek. Gelukkig bleek iedereen negatief te zijn!

Donderdagavond kwamen oma Angie en tante Var aan in Budapest, omdat zij met de auto vol spullen naar Nederland zouden gaan rijden. Jayme kon zijn ogen niet geloven en viel die avond pas laat in slaap. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, waren tante en oma al vertrokken en leek het net of hij alles gedroomd had.

Vrijdagochtend was een beetje chaotisch, want om negen uur ‘s ochtends zou de ambulance Jayme al komen ophalen. Papa en mama waren vanaf zes uur druk bezig met alles opruimen en schoonmaken en de laatste dingen inpakken.

Om negen uur vertrok de ambulance met Jayme en mama, papa reed in een speciale ambulance taxi achter hen aan. Het waren dezelfde medewerkers als bij aankomst in Hongarije, dus het was fijn om vertrouwde gezichten te zien.

Omdat de rit een uur zou duren en de wegen in Hongarije erg hobbelig zijn, kreeg Jayme voor de zekerheid de beademing om. Op het vliegveld aangekomen bleek het medisch vliegtuig nog niet geland te zijn en moest Jayme nog even wachten. Gelukkig kon hij Dikkie Dik kijken via YouTube!

Ook de verpleegsters van het medisch vliegtuig van Rega was dezelfde als op de heenweg en ze wist precies wat er moest gebeuren om Jayme zo fijn mogelijk te vervoeren. Ook bleef ze gedurende het grootste gedeelte bij Jayme, als papa en mama al in de gordel moesten zitten.

In de lucht viel Jayme al snel in slaap en dat hield hij bijna anderhalf uur vol. Papa en mama kregen ondertussen Zwitserse chocolaatjes en lekker eten en drinken. Ook kletsten ze gezellig met de arts en de verpleegkundige. Het was een hele fijne vlucht.

Eenmaal geland in Nederland ging het allemaal heel erg snel en voor Jayme het doorhad lag hij alweer in de volgende ambulance. Mama zei nog snel de lieve medewerkers van Rega gedag en toen vertrokken ze richting Rijswijk. Papa reed weer in achter ze aan. Ook de rit in de Nederlandse ambulance ging snel en was heel fijn. Jayme keek naar Dikkie Dik en mama kletste met de aardige verpleegkundige.

Er werd nog gevraagd of er een familie zou staan in de straat en mama zei dat ze dacht van niet, maar toen ze eenmaal de straat inreden bleek er een grote verrassing te zijn! Allemaal lieve mensen stonden te zwaaien, de vlaggen hingen uit, er hingen slingers en er was een geweldig spandoek dat gemaakt was door de supportersvereniging van ADO Den Haag.

Jayme was helemaal overdonderd dus mama en papa namen hem snel mee naar binnen, waarna ze iedereen nog even gingen bedanken. Wat een prachtige thuiskomst was dit!

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top