Jayme in Budapest – Week 10

Vorige week schreven we, naast alle mooie ontwikkelingen van Jayme, over de verhoogde leverwaardes en de extra controle die Jayme zou moeten krijgen in het Bethesda Kinderziekenhuis. Nu bleek deze week dat een extra controle niet nodig was en dat het gezin pas aanstaande maandag weer in het ziekenhuis hoeft te zijn. We zullen volgende week dus met jullie delen hoe het gaat met Jayme’s leverwaardes, al zullen deze door de verhoogde steroïden behandeling waarschijnlijk weer gedaald zijn.

Afgelopen week stond vooral in het teken van samen genieten en zo veel oefenen als dat Jayme toe liet. Omdat de temperatuur wat aangenamer is in Budapest momenteel, ging Jayme meerdere keren per dag in de kinderwagen naar buiten. Vanaf het balkon genoot hij van het prachtige uitzicht, maar mama en papa namen hem ook mee naar de tuin die bij het huis hoort. Het voelde voor het hele gezin heerlijk om weer met zijn drieën buiten te zijn. Jayme heeft zelfs al in de grote schommelbank gelegen samen met mama!

Omdat Jayme niet naar het ziekenhuis hoefde te gaan, besloten papa en mama een keer met zijn drieën boodschappen te gaan doen. Terwijl papa in de auto bleef met Jayme, kon mama even naar de apotheek en de drogist. Jayme vond het geweldig om een stukje te rijden en genoot in de auto van Sesamstraatliedjes over de speaker. Toen mama terug kwam, ging papa nog even de supermarkt in om de gewone boodschappen te halen. Langzamerhand voelt het leven voor Jayme en zijn ouders weer een beetje normaal.

Qua oefeningen laat Jayme duidelijk zien waar hij wel en geen zin in heeft. Het op zijn buik liggen vindt hij nog steeds geweldig en doet hij dan ook dagelijks. Hij probeert zijn lichaam dan echt in beweging te krijgen, wat een goed teken is. Jayme vindt het ook heerlijk om met zijn speeltjes te gooien, of met zijn eten wanneer hij er klaar mee is. Samen met papa oefent hij met de blokjes, om zo torentjes om te gooien. Uiteraard maakt papa het steeds een beetje lastiger voor Jayme!

Volgende week kunnen we meer duidelijkheid geven over de nieuwe bloeduitslagen die dan bekend zullen zijn, evenals de CHOP-INTEND die dan weer zal zijn afgenomen. Jayme oefent tot die tijd nog eventjes door om weer een mooie ontwikkeling te kunnen laten zien!

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top