Jayme 2021 – 9

Na de IC opname eind augustus, deden papa en mama een beetje rustig met Jayme in de eerste week van september. Ze wilden namelijk dat hij sterk genoeg zou zijn voor de PEG sonde operatie voor een week later. Jayme kreeg die week wel drie keer fysiotherapie. Ook ging papa en mama veel wandelen én namen ze Jayme mee naar het strand! Op 7 september stond het hele gezin ingepakt klaar, toen bleek dat er geen bed voor Jayme was gereserveerd en de operatie dus niet kon doorgaan. Hoewel dit even een teleurstelling was, was het wel heel fijn dat mama haar verjaardag gewoon thuis kon vieren de dag erna. De operatie staat nu gepland voor eind oktober.

Op zondagmiddag 12 september zagen papa en mama ineens dat Jayme een hele lage saturatie had en ze besloten de ambulance te bellen. De verpleegkundigen gaven Jayme extra zuurstof via de giraffenkap en er werd met het Sophia Kinderziekenhuis gebeld. Jayme en mama gingen met de ambulance naar de Spoedeisende Hulp en papa kwam met de auto daarheen. Daar bleek dat Jayme opgenomen moest worden. Eigenlijk was er geen plek in Rotterdam, maar na zes uur wachten op de SEH kon Jayme toch een bed krijgen op ICK4, precies hetzelfde plekje als drie weken daarvoor.

Het was een spannende dag voor papa en mama, Jayme kreeg namelijk de ziekenhuisbeademing op omdat de giraffenkap niet voldoende hielp. Ook was er geen plek in het RMD Huis, dus papa bleef die eerste nacht bij Jayme en mama ging met Jonna en oma thuis in Rijswijk slapen. Gelukkig was er de volgende dag wel een kamer vrij en kon mama zo ook in de nacht bij Jayme zijn. Na verschillende onderzoeken bleek dat Jayme weer een rhinovirus infectie had, hetzelfde virus als dat hij vorig jaar had. Papa en mama konden alleen maar hopen dat ze dit keer geen twee maanden in het ziekenhuis hoefden te blijven.

De eerste dagen was Jayme ontzettend moe. Hij vond de nieuwe kap van het ziekenhuis helemaal niet fijn en was vaak onrustig in de nacht. Jayme had gelukkig allemaal fijne speeltjes mee en ook zijn tablet. Er werden ook ontzettend veel kaartjes gestuurd, dus zijn plekje zag er al snel heel gezellig uit. Voor papa en mama was het fijn dat ze de meeste verpleegkundigen kenden en alles erg vertrouwd voelde. Na een week knapte Jayme gelukkig op en mocht hij zelfs zijn eigen giraffenkap weer op. Dit ging goed en Jayme had zelfs geen extra zuurstof meer nodig overdag. Op de tiende dag mocht Jayme dan ook naar huis toe!

Iedereen vond het heerlijk om weer thuis te zijn, al was het ook even wennen na weer een ziekenhuisopname. Buiten was het ineens echt herfst geworden. Het eerste weekend gingen papa en mama meteen weer met Jayme naar het strand toe om de frisse zeelucht op te snuiven. Ook werd er weer buiten gewandeld en probeerde Jayme zijn nieuwe troon uit.

In oktober willen papa en mama elk weekend naar het strand toe. Ook gaat het gezin een weekje op vakantie naar de Veluwe, naar hetzelfde vakantiepark als dat ze altijd gaan. Hopelijk kunnen we bij de volgende blog eindelijk vertellen dat Jayme zijn operatie heeft gehad én dat deze goed is gegaan!

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top