Jayme 2021 – 8

De maand augustus was voor Jayme een maand met hoogte – en dieptepunten, al kwam uiteindelijk alles helemaal goed. Het was de maand waarin het precies een jaar geleden was dat Jayme in het Bethesda Kinderziekenhuis in Budapest zijn levensreddende gentherapie kreeg. Het was ook de maand waarin Jayme weer werd opgenomen op de ICK van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Papa had nog zomervakantie en was dus alle dagen thuis bij Jayme, Jonna en mama. Dit vonden ze allemaal ontzettend gezellig en er werden veel uitjes gepland. Jayme ging naar het tuincentrum in Zoetermeer toe, waar hij tuingereedschap en een nieuwe rubber eend kocht. Ook ging hij wandelen in het Buytenpark in Zoetermeer en op landgoed Marlot in Den Haag. Bij die laatste zag Jayme een heleboel koeien van heel dichtbij, wat hij ontzettend leuk vond! Voor het eerst sinds bijna twee jaar zaten papa en mama weer met Jayme op het terras. Bij het museum Rijswijk aten ze taartjes en een week later zaten ze bij paviljoen Te Werve voor een kopje koffie en thee. Wat was het leuk om dit als gezin te kunnen doen! Ook ging Jayme voor het eerst naar de bibliotheek toe, waar hij een heleboel prachtige prentenboeken uitkoos om samen thuis te lezen.

Helaas werd Jayme ook opgenomen op de ICK omdat het na een controle in Delft toch niet helemaal goed ging met hem. Ondanks de giraffenkap bleef de saturatie in Jayme’s bloed te laag en om die reden werd hij met een ambulance naar Rotterdam gebracht. Mama ging met Jayme mee en papa haalde oma en Jonna op, om daarna met zijn allen naar Rotterdam te rijden. Het was even spannend, maar gelukkig knapte Jayme al snel op om mocht hij na drie nachtjes alweer naar huis toe. Voor papa en mama was het eigenlijk heel fijn om iedereen van de ICK weer terug te zien. Vooral omdat het nu zo veel beter met Jayme gaat dan vorig jaar.

De komende maand wordt weer een spannende maand voor Jayme. Hij krijgt een nieuwe troon én de PEG sonde operatie staat gepland. We duimen dat deze door gaat en dat het herstel spoedig zal zijn.

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top