Jayme 2021 – 6

De maand juni begon goed voor Jayme! Papa en mama gingen met hem een nieuwe rolstoelbakfiets uitkiezen. Dit deden ze bij ’t Mannetje in Haarlem, die prachtige rolstoelbakfietsen heeft. Het was ontzettend leuk om het uitstapje naar Haarlem te maken met zijn drietjes. Jayme vond het wel spannend toen hij voor het eerst met zijn kinderwagen in de bakfiets werd gereden, maar het wende al snel. De fiets mag bij een lieve buurtgenoot in de garage staan en wordt binnen enkele weken verwacht. Hierover dus later meer!

Jayme had in juni verschillende afspraken staan. Hij had een videogesprek met de neuroloog uit Rotterdam die vertelde dat Jayme over drie maanden in het Sophia wordt gezien tijdens een carrousel afspraak. Hij moet dan een ochtend naar het ziekenhuis en krijgt dan alle specialisten in één keer te zien, o.a. een cardioloog en een orthopeed. Ook thuis kwamen er verschillende mensen langs, zoals de fysiotherapeuten en de logopediste. Bij de fysiotherapie laat Jayme een mooie vooruitgang zien in zijn bewegingen. Ook krijgt Jayme sinds afgelopen maand yoga les, iets wat ontzettend fijn is voor hem en hem helpt zijn lichaam beter te leren kennen.

Half juni bezocht Jayme voor het eerst de dierentuin. Papa en mama namen hem mee naar Blijdorp in Rotterdam. Jayme zag daar de olifanten en de giraffen, maar het allerleukste vond hij de pinguïns! Jayme heeft al verschillende gebaren geleerd en kan het gebaar van de pinguïn heel goed nadoen! Papa en mama hopen in het najaar nog een keer terug te gaan naar Blijdorp, want eigenlijk was het nu een beetje te warm voor Jayme.

De volgende maand wordt een spannende maand voor Jayme en zijn ouders. Jayme zal namelijk worden opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij krijgt een PEG sonde geplaatst, dat is een sonde die direct via zijn buik in zijn maag gaat. Eindelijk gaat het vervelende slangetje uit Jayme’s neus. Hoewel het een spannende week zal worden, kijken papa en mama er ook naar uit. De PEG sonde zal een stuk prettiger zijn voor Jayme. We hopen natuurlijk dat het herstel goed zal gaan en Jayme weer snel kan spelen en oefenen.

Over een maand weer een update over Jayme!

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top