Jayme 2021 – 5

De maand mei was een bijzondere maand voor Jayme en zijn familie. Er waren heel veel positieve veranderingen en Jayme vierde zijn tweede verjaardag!

In de laatste week van april ging Jayme met papa, mama en broertje Jonna op bezoek bij opa en oma. Zij zaten in een vakantiehuisje en dus was Jayme zeker een uur onderweg met de auto. De reis ging goed en Jayme vond het geweldig om ergens anders te zijn dan thuis. Voor papa en mama was het ook heel fijn om er even uit te zijn en ze besloten vaker op bezoek te gaan nu het zo goed ging. Ze hebben opa en oma ook al in hun eigen huis bezocht, iets dat sinds december 2019 niet meer was gebeurd.

Ook thuis liet Jayme een mooie vooruitgang zien. Er komt nu een tweede fysiotherapeut aan huis die oefeningen heeft gegeven om Jayme’s nek sterker te maken. Jayme oefent nu elke dag meerdere keren op de mat en de oefeningen gaan steeds beter! Tussen de oefeningen door speelt Jayme ook op de mat, omdat hij dan beter kan bewegen dan op zijn vachtje op de bank.

Twee dagen per week komt er een verpleegster bij Jayme thuis om hem te helpen (en papa en mama ook). De twee verpleegsters zijn ontzettend lief voor Jayme en doen heel veel oefeningen met hem. Ook tante Var volgt nu de cursus om Jayme te kunnen helpen met de hoestmachine en ademondersteuning. Uiteindelijk zullen papa en mama allebei weer kunnen gaan werken op de dagen dat er een verpleegster is, maar voor nu is het vooral fijn dat er extra hulp is.

Naast de fysiotherapeuten kwam ook de logopediste thuis bij Jayme. Zij lette goed op de klanken die Jayme kan maken en gaf papa en mama tips over hoe ze Jayme kunnen helpen om bepaalde klanken te oefenen. Ook zijn papa en mama begonnen met gebaren, om Jayme meerdere manieren van communiceren aan te leren. Mama en papa kennen al heel wat dierengebaren die ze elke keer aan Jayme laten zien! Jayme doet soms al een beetje mee, maar heeft zelf nog de voorkeur voor geluiden van dieren nadoen.

Jayme begon weer met oefenen in de stoel, maar deze vindt hij niet heel fijn. Om te zorgen dat Jayme toch comfortabel in een andere houding kan zitten, hebben papa en mama een afspraak gemaakt bij een bedrijf dat zitortheses maakt op maat. Zij gaan een hele mooie stoel voor Jayme maken, die dicht bij de grond is en waarin Jayme in een hoek zit zoals in de kinderwagen. Ook zullen er wieltjes onder komen zodat Jayme ook verplaatst kan worden in de kamer (en daarbuiten).

Natuurlijk was het allerleukste van de maand mei dat Jayme zijn tweede verjaardag mocht vieren! Papa en mama maakten er een echte feestweek van en regelden allemaal leuke dingen voor Jayme. Zo kwam er een zangeres optreden in de woonkamer van Jayme en waren er de hele week cadeautjes!

De komende maand staan er weer leuke dingen op het programma voor Jayme. Papa en mama willen hem meenemen naar Blijdorp en willen ook weer bij opa en oma op bezoek. Ook hopen ze op lekker weer zodat ze vaak met Jayme en zijn broertje Jonna kunnen wandelen.

Op medisch gebied staan er weer afspraken met de fysiotherapeuten en logopediste gepland. Ook zal Jayme voor zijn tweede EMDR sessie maar het ziekenhuis moeten. Over de plaatsing van de PEG sonde is helaas nog niets bekend. Hopelijk weten we daar volgende maand meer over!

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top