Jayme 2021 – 4

Jayme sloot de maand maart af met goed nieuws, de leverwaardes waren in orde en hij hoefde pas eind april weer terug te komen. Maar er was meer nieuws in diezelfde week: Jayme werd grote broer van baby Jonna!

Het was voor Jayme heel erg wennen dat er ineens een baby was en vooral dat mama die eerste week niet veel met Jayme kon doen. Gelukkig was de kraamzorg ook heel lief voor Jayme en ging papa elke dag even met hem wandelen.

Jayme oefende weer wat vaker op de mat en ook de verpleegsters van de kinderthuiszorg speelden met hem op de mat. In de stoel zitten vond Jayme nog heel spannend, maar met wat afleiding van Kikker en zijn vriendjes ging het beter.

Jayme maakte met papa en mama een mooi schilderij met voetafdrukken van hem en zijn broertje. Ook schilderde hij zelf nog even verder met een speciale peuterkwast die Jayme al heel goed zelf kan vasthouden.

Met het lekkere weer gingen mama en papa bijna elke dag met Jayme buiten wandelen, naar de eendjes of naar de kinderboerderij. Soms nam oma dan broertje Jonna mee, zodat Jayme weer even alleen met mama en papa kon zijn.

Mama en papa namen Jayme en broertje Jonna ook mee naar het strand en Jayme zag voor het eerst van zijn leven de zee. Hij vond het helemaal geweldig en wilde eigenlijk niet meer weg.

Eind april had Jayme weer afspraken in het ziekenhuis. De kinderarts vond hem er heel goed uitzien en ook de leverwaardes waren weer goed. Jayme hoeft pas weer in juli bloed te prikken en zal ook dan pas weer een video afspraak met de kinderarts hebben.

Ook op motorisch gebied laat Jayme vooruitgang zien. De verpleegster van de kinderthuiszorg die Jayme een paar weken niet had gezien, merkte op dat hij veel doelgerichter was en sneller bewoog met zijn armen. Dit vonden papa en mama ook heel fijn om te horen, omdat ze de afgelopen maanden minder met Jayme hebben kunnen oefenen dan ze eigenlijk wilden.

Jayme is een echte peuter en geeft heel duidelijk aan wanneer hij iets niet wilt. Hij vindt op dit moment oefenen op de mat en in zijn stoel niet leuk en leest liever boekjes of maakt muziek. Torens omgooien vindt hij dan wel weer geweldig. Gelukkig is spelen ook oefenen voor Jayme en laat hij nog steeds vooruitgang zien.

In de maand mei zal Jayme weer veel afspraken hebben. Hij krijgt fysiotherapie aan huis, wordt door de logopediste gezien en begint met EMDR therapie bij de psycholoog. Dit laatste gaat hem hopelijk helpen weer meer vertrouwen te krijgen in zichzelf en ook om alles wat hij het afgelopen jaar heeft meegemaakt een plekje te geven.

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top