Jayme 2021 – 3

Op deze laatste zondag van maart hebben we weer een korte update over Jayme. Het is ondertussen officieel lente en ook de zomertijd is ingegaan, wat betekent dat het alweer bijna een jaar geleden is dat Jayme werd opgenomen op de IC van het Sophia kinderziekenhuis. Wat een immens verschil met hoe het nu met Jayme gaat!

In de laatste week van februari moest Jayme weer bloed laten prikken in het ziekenhuis in Delft en omdat de waardes goed waren, hoefde hij pas na vier weken terug te komen. De wekelijkse ziekenhuisbezoeken waren nu officieel maandelijkse bezoeken geworden.

Wel merkten papa en mama dat Jayme na het stoppen van de steroïden en maagzuurremmers weer heel erg last van maagzuur kreeg. In overleg met de kinderarts is besloten om weer te starten met de maagzuurremmers en binnen een week ging het al veel beter met Jayme.

Papa en mama krijgen ondertussen hulp thuis van de Kinderthuiszorg. Jayme vindt de verpleegsters ontzettend leuk en laat zich graag door hen voorlezen. Voor papa en mama is het vooral fijn dat er hulp is met alle zorg rondom Jayme, van het bijvullen van materialen tot het maken van sondevoeding voor de hele dag.

Jayme heeft alweer vaker op de mat geoefend, iets dat hij niet zo fijn vond toen hij last had van maagzuur. Helaas is het er nog niet van gekomen de CHOP Intend toets af te nemen en op te sturen naar Hongarije. Papa en mama hopen dit de komende maand wel te kunnen doen.

Jayme gaat nog steeds dagelijks met papa en mama naar buiten. Ze hebben de kinderwagen weer aangepast waardoor Jayme weer een stukje meer rechtop zit. Jayme wandelt het liefste naar het park met de eendjes, maar vindt tegenwoordig de markt op zaterdag ook erg interessant. Afgelopen week heeft hij daar nog een mooi plantje gekocht om de lente in te luiden én proefde hij voor het eerst in zijn leven een aardbei!

Over een paar weken weer een nieuwe update over Jayme, met hopelijk dan meer informatie over zijn motorische ontwikkeling!

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top