Jayme 2021 – 2

De maand februari was een rustige, stabiele maand voor Jayme en zijn ouders. Er zijn niet veel nieuwe ontwikkelingen om te delen, maar het gaat goed met Jayme.

In de een na laatste week van januari kregen papa en mama de enkel-voet ortheses van Jayme niet meer goed aan bij hem. Gelukkig stond er die week een controle afspraak bij het revalidatiecentrum en daar bleek dat Jayme te krachtig is voor deze spalkjes en toe was aan nieuwe. Er werd die dag meteen gegipst en twee weken later kon papa de nieuwe spalkjes ophalen. Ze zijn prachtig en zitten Jayme geweldig. Hij draagt ze nu 6-8 uur per dag en papa en mama merken dat dit heel veel doet voor de stand van zijn voetjes.

Jayme moest in januari nog wekelijks bloed laten prikken om de leverwaardes te controleren. De waardes lieten een geleidelijke stijging zien nadat de steroïden waren gestopt, maar gelukkig was de piek begin februari bereikt en daalden de waardes weer. Vanaf nu zal Jayme om de week bloed prikken en als de waardes stabiel blijven, of dalen, zal dit om de vier weken worden.

Jayme heeft de afgelopen maand veel geoefend in huis. De fysiotherapeut is een keer langsgekomen en zij heeft nieuwe oefeningen meegegeven. Ook doen papa en mama alle oefeningen die ze uit Hongarije hebben meegekregen. Jayme laat zien meer kracht en uithoudingsvermogen te hebben. Hij speelt nu bijvoorbeeld met papa en mama met de bal, terwijl hij bijna helemaal rechtop in zijn stoel zit!

Ook gaan papa en mama bijna elke dag met Jayme buiten wandelen. Met de hevige sneeuw was het even wat lastiger, maar zelf toen zijn ze na een paar dagen toch even naar buiten geweest. Jayme vond het maar niets, buiten in de kou, maar moest wel lachen om de eendjes die over het ijs gleden. Nu het weer wat warmer is, geniet Jayme heerlijk van de wandelingetjes buiten. Het liefste blijft hij de hele dag in het park om naar de eendjes te kijken. En ze na te doen natuurlijk!

Deze laatste week van februari hopen papa en mama wat vaker even met Jayme op pa te kunnen gaan. Gisteren hebben ze al een heel stuk gereden tot aan het strand van Hoek van Holland. Helaas was er geen tijd om ook nog te gaan wandelen, omdat Jayme nog slaapt tussen de middag, maar het was heel fijn om even een stukje te rijden.

De komende maand gaan papa en mama thuis de CHOP INTEND toets afnemen en dit filmen. Deze beelden sturen ze dan naar Hongarije zodat de fysiotherapeut van daar ze kan bekijken. Hopelijk kan zij op afstand inschatten wat de vooruitgang is van Jayme op motorisch gebied.

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top