Jayme 2021 – 12

Na een hectische maand met de PEG sonde operatie en het afscheid van opa, was december een maand vol feestelijkheden voor Jayme en zijn broertje Jonna en papa en mama.

Begin december stond bij Jayme thuis de kerstboom al de fonkelen en werden de eerste cadeautjes al open gemaakt. Na twee jaar van ziekenhuisbezoek was het fijn om met het gezin nieuwe fijne tradities te vormen. Elke zondag werden er dan ook pakjes opengemaakt en Jayme kreeg o.a. een hele mooie nieuwe ballonbal.

Toch moest Jayme deze maand ook weer een nachtje in het ziekenhuis slapen. Dit keer voor een slaaponderzoek. Jayme kreeg allemaal plakkers op zijn hoofd die zijn bewegingen en hersenactiviteit tijdens zijn slaap registreerden. Papa sliep met Jayme op een kamer op de ICT afdeling. De volgende dag haalde mama ze weer op, samen met Jonna die gezellig mee was.

Het was in december afwisselend lekker weer, maar Jayme ging elke dag naar buiten om te wandelen. Meestal wilde hij naar de kinderboerderij toe, maar steeds vaker vond hij het vooral leuk om bij de trams te kijken. Ook ging Jayme een paar keer mee naar de winkels en kocht hij zelf een plantje in een eekhoorn potje. Wat was Jayme trots!

Jayme is weer begonnen met fysiotherapie aan huis. Hij oefent nu elke dag meerdere keren op zijn buik en ook oefent hij om zijn nek goed in het midden te houden. De ToetToet wordt elke dag gebruikt en Jayme zit er bijna altijd zonder giraffenkap in. Wat een vooruitgang in nog geen maand tijd!

Papa en mama zijn ook twee keer op bezoek geweest met Jayme en zijn broertje Jonna. Ze gingen voor het eerst langs bij oma oma in haar nieuwe appartement. Ook bekeken ze bij opa en oma de kerstboom en lazen vooral veel boekjes.

Aankomend weekend gaat Jayme Kerstmis vieren bij opa en oma en natuurlijk ook thuis met andere oma en tante Var. Papa heeft nu ook vakantie dus het gezin kan veel leuke dingen doen samen. Op de planning staan nog een bezoekje aan het strand en hopelijk ook een schaapskudde.

Voor het jaar dat komen gaat, zijn er mooie dingen in het vooruitzicht. Jayme zal een rolstoel krijgen en hopelijk kunnen we ook snel de rolstoelbus aanschaffen. Ook krijgt Jayme in januari een grote afspraak in het ziekenhuis, waarbij hij door alle specialisten zal worden gezien.

Jayme, Jonna, papa en mama wensen iedereen fijne feestdagen toe en een geweldig en liefdevol 2022!

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top