Jayme 2021 – 11

Na de hectische maanden sinds Jayme’s eerste IC opname in augustus, begon de maand november hoopvol voor Jayme en zijn papa en mama.

Helaas werd de PEG sonde operatie van dinsdag 2 november weer afgezegd. Omdat het ziekenhuis nu ook wel vond dat het erg lang duurde, gingen ze kijken of er een alternatief mogelijk was. Jayme’s mama moest twee dagen later de IC opbellen en wellicht zou er die dag meteen een operatie plaats kunnen vinden.

Omdat de opname nu weer uitgesteld was, besloten papa en mama die woensdag maar meteen naar Blijdorp te gaan. Het was een heerlijke ochtend. Jayme had zijn giraffenkap op en hield het goed uit. Samen met broertje Jonna genoot hij van alle dieren. Vooral van de pinguïns!

De volgende ochtend belde mama de IC op en er was eindelijk plek! Jayme moest direct naar het ziekenhuis komen. Ondanks de drukte op de weg, waren papa en mama nog net op tijd. Alles ging die ochtend heel erg snel en voor iedereen het doorhad was Jayme alweer terug van de OK. De operatie was helemaal goed gegaan!

Papa bleef die dag en nacht bij Jayme. Mama ging weer snel naar huis want helaas was Jayme’s opa overleden een dag eerder. Samen met de familie moest er veel geregeld worden. Gelukkig ging alles met Jayme goed en kon mama hem en papa de volgende dag weer ophalen.

De eerste week met de PEG sonde mocht er niet zo veel aan gedaan worden. Mama en papa maakten hem elke dag schoon en deden er een nieuw gaasje op. Na een week kwam de Kinderthuiszorg langs om mama te leren hoe ze moest draaien en dompelen. Na drie dagen kon ze dat helemaal zelf en was er geen hulp meer nodig. Het wondje was ook al mooi geheeld.

Jayme oefende veel in de Toettoet, soms zelfs zonder giraffenkap op! Hij vond het helemaal geweldig om met tante Var met de ballen te spelen, helemaal met de grote bal die aan het plafond hangt. Zonder sonde in zijn gezicht lukt het Jayme ook om beter te bewegen.

Papa en mama gingen ook veel met Jayme naar buiten. Elke dag werd er gewandeld naar de kinderboerderij en elke zaterdag gingen ze naar de markt. Maar Jayme was ook voor het eerst in zijn leven op een kinderfeestje! Wat vond hij dat leuk! Vooral de taart.

Aan het einde van de maand ging Jayme met mama’s familie naar de Veluwe om afscheid te nemen van opa. Ze bleven vijf dagen in het huisje in Epe. Er waren weer ontzettend veel vogels en eekhoorns en het was erg mooi.

Bij Jayme thuis werd het laatste weekend van november de kerstboom uit de tuin naar binnen gehaald. Elke dag lezen papa, mama en oma met Jayme het verhaal van De Kleine Spar. Er zijn zelfs als cadeautjes uitgepakt!

December wordt een bijzondere maand voor Jayme en zijn familie. Het is precies twee jaar geleden dat Jayme voor het eerst een ziekenhuis binnenliep en aan het einde van de maand de diagnose SMA type 1 kreeg. Deze maand worden er weer mooie dingen georganiseerd voor en door Jayme en zijn familie. We hopen eind december een prachtige update te kunnen geven!

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top