Actie voor Jayme

Begin april schreef ik over de maand die niet begon zoals wij hadden gewild. We kregen te horen dat Jayme niet aangemeld zou worden voor de loting van Novartis en Jayme werd helaas ook opgenomen in het ziekenhuis in Delft. De maand was pas net begonnen en alles liep anders dan we hoopten.

Na drie dagen opgenomen te zijn in het ziekenhuis in Delft, werd er plotseling besloten dat het toch beter zou zijn als Jayme overgebracht zou worden naar de IC van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Jayme werd met een ambulance vervoerd en dit was voor zowel Jayme als ons erg spannend. Op de IC konden we helaas niet blijven slapen en dus sliepen wij in een hotel in de buurt. Wat was het moeilijk om Jayme achter te laten!

Vanwege de Corona maatregelen mocht er maar één ouder per dag bij Jayme en moesten wij elke 24 uur wisselen. Voor het eerst in Jayme’s korte leven zagen wij elkaar 24 uur niet. Gelukkig sliep Jayme in de nachten goed door en waren de verpleegsters ontzettend lief voor hem en voor ons!

Na twee dagen kregen we te horen dat we een kamer in het Ronald McDonald huis konden krijgen. Nu drong echt tot ons door in wat voor een situatie we beland waren. Een ziek kind op de IC en wij zelf in het RMD huis om de hoek. Nu was het echt.

Jayme kreeg elke dag hulp met hoesten met een hoestmachine en extra zuurstof. Een week later besloten de artsen ook om Jayme ‘s nachts aan de beademing te leggen, om zo te zorgen dat zijn longen goed open blijven en hem een betere nachtrust te geven.

Terwijl wij in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam met Jayme bezig waren, werd er door en voor Team Jayme hard actie gevoerd! De veiling voor Jayme die op 1 mei van start zal gaan begint steeds meer vorm te krijgen. Ook lopen er nog steeds allemaal geweldige acties.

Op Instagram waren er steeds meer BN-ers die zich gingen inzetten voor Team Jayme. Rob Jansen sprak in het AD over Jayme. Kimberley Klaver deelde een emotionele boodschap en kwam daarmee in de Flair en de Viva. Jim Bakkum deelde een post over Jayme en die werd door Linda.nl gedeeld. Ook Shownieuws berichtte erover! Eindelijk kwam er aandacht voor Jayme!

Team Jayme werd meerdere keren op vrijdag geïnterviewd door radio Midvliet en ik sprak zelf met de lokale krant Groot Rijswijk over Jayme. We kregen zo veel donaties dat we binnen een paar dagen de 200.000 euro haalden en een week later zelfs de 300.000 euro. De maand april was ineens een stuk hoopvoller! Zouden we Jayme dan toch snel kunnen gaan behandelen?

Deel dit artikel

Facebook
Email
WhatsApp
LinkedIn
Scroll naar top